Astăzi, am prezentat flota de autospeciale care fac parte din programul județean de colectare selectivă a deșeurilor din Dâmbovița, unul dintre cele mai mari și importante proiecte care vor schimba, în totalitate, comunitățile locale dâmbovițene.

Valoarea contractului este de 353.449.933 lei, iar investiția SC Supercom SA s–a concretizat, astăzi, în prezentarea flotei de 120 de mașini și autospeciale destinate îndeplinirii obligațiilor asumate, colectării și transportului separat al deșeurilor, începând cu 1 martie 2022.

Pe lângă asigurarea mijloacelor de transport, operatorul distribuie populației, GRATUIT, recipienții destinați colectării deșeurilor:

- 156.227 pubele de 120 litri;

- 5.241 containere de 1.100 l;

- ecipienți metalici; saci rezistenți;

- clopote Igloo pentru colectarea sticlei.

Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban, rural și zonele de blocuri să fie dotate cu recipienți de diferite culori:

- galben pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal;

- albastru pentru deșeurile de hârtie; sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot;

- în eurocontainerele negre se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă.

Pentru zona de case, atât în mediul urban, cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile menajere și, lunar, 2 saci albaștri pentru hârtie și carton și 2 saci galbeni pentru plastic și metal.

Mulțumesc tuturor celor implicați în implementarea acestui proiect!

A fost o muncă intensă și toți am avut același scop: un județ mult mai curat!

De la 1 martie, colectarea selectivă a deșeurilor devine un efort comun, al tuturor dâmbovițenilor.

Pe această cale, adresez o rugăminte tuturor cetățenilor să ne sprijine în efortul de atingere a țintelor de reciclare, care nu pot fi îndeplinite decât printr-o colectare selectivă la sursă. Aceasta presupune să depozităm deșeurile pe fracții distincte, conform destinației recipienților, nu în amestec.

Sunt convins că, prin colectarea selectivă a deșeurilor, răspundem așteptărilor tuturor dâmbovițenilor.

Alături de președintele S.C. Supercom SA, Ilie Ciuclea, am creat infrastructura necesară colectării selective; acum, depinde doar de noi să o folosim așa cum trebuie.

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți la evenimentul de astăzi: foști președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, primari ai localităților dâmbovițene, secretarului de stat în Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, secretarului general în cadrul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Corvin Nedelcu, președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, parlamentarilor de Dâmbovița, reprezentanților Instituției Prefectului Dâmbovița, consilierilor județeni, reprezentanților ADI „Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”, conducătorilor instituțiilor deconcentrate.

Colectarea selectivă este un pas important pentru sănătatea noastră, a copiilor noștri. Sunt sigur că vrem să lăsăm în urmă un mediu curat și, de asemenea, știu că toți IUBIM DÂMBOVIȚA. #ConsiliulJudețeanDâmbovița - Presedinte CJ Dambovita - Corneliu Stefan

Iubim Dambovita

S.C. Supercom S.A. a derulat in data de 29 octombrie 2022 actiunea de igienizare a platformelor si eurocontainerelor.

Ecologizare platforme